Romsdalseggen – familieruten

I juni når endelig sommeren kom (den gjorde ikke det værmessig, men det var litt varmere ihvertfall) tok en venninne, hennes rottweiler og jeg turen mot Åndalsnes og Romsdalseggen.

På forhånd hadde jeg prøvd å sjekke opp med Romsdalseggen hvor hundevennlig den var. Fant ingen fra før som nevnte at det ikke ville gå å ha med hund, men heller ingen som sa at det var hyggelig fjelltur med hund. Derimot så fant jeg en film på youtube hvor noen hadde filmet deler av stigen over eggen, det var klatring og holde seg i kjetting for å være kvar på toppen. Ikke spesielt rottweiler vennlig.
Så vi bestemte oss for familieruten.

Vi bilet opp kvelden før til Venjesdalssetra ikke så langt fra Isfjorden. Her tok vi oss til rette og satte opp telt like ved parkeringsplassen. Det var bare noen sauer som bræker i nærheten og de tar sjelden seg nær av telt.

På vei mot Åndalsnes og Romsdalseggen

På vei mot Åndalsnes og Romsdalseggen

Romsdalseggen - 'Campingplassen' ved Venjedalssetra

Romsdalseggen – ‘Campingplassen’ ved Venjedalssetra

Det er få soveplasser som er så deilig som sovepose i telt. Så langt har jeg kun prøvd telt når det har vært plussgrader. Men har skaffet inn et godt telt for kaldere netter, og det skal etterhvert prøves.

Morgenen vi begynte gå var det mye skyer, mye tåke, mye av alt det der. Fjellene var svært fraværende. Men en ting hadde vi: stillheten. Det var ingen andre en oss som var på vei oppover romsdalseggen den dagen. Den eneste lyd vi hørte var noe fryktelig pesing og pusting fra oss selv. Turformen var litt fraværende, men så var dette årets første tur.
Slik man bør og hør så hadde vi sjekket værmeldingen før reisen. Kl 12.00 meldte yr at skyene ville sprekke opp. Og kan si at dette skjedde omtrent på sekundet. Majestetiske fjell begynte vise seg, små teasers mellom skyene.

Romsdalseggen - Storhestvatnet og skyene letter

Romsdalseggen – Storhestvatnet og skyene letter

Romsdalseggen - Storhestvatnet Ser du hunden? :)

Romsdalseggen – Storhestvatnet
Ser du hunden? 🙂

Vi fulgte familieruten rundt Høgnosa, forbi Vikabotn (hvor vi møtte et kjærestepar som tydeligvis trudde de skulle få ha en romantisk aften med nakenbad alene) og opp mot Nesaksla. Det er ved dette punkt stigen for megge rutene begynner gå nedover igjen. Men vi hadde ingen interesse av å komme oss til Åndalsnes da bilen var parkert på andre siden. Vi fulgte eggen litt opp mot Mjølvafjellet. Hvor vi såg en fantastisk kontrast av fjellet vi stod på og den bitte lille meanderende elven der nede. Eggen er bratt. At Romsdalseggen omtales som Norges luftigste tur er ingen overdrivelse.

Romsdalseggen - Den 'tradisjonelle' turistbildet av T'en

Romsdalseggen – Den ‘tradisjonelle’ turistbildet av T’en

Romsdalseggen - Vikabotn Ser du hunden :)

Romsdalseggen – Vikabotn
Ser du hunden 🙂

Romsdalseggen - Høgnosa med utsikt over Isfjorden

Romsdalseggen – Høgnosa med utsikt over Isfjorden

Romsdalseggen - Høgnosa

Romsdalseggen – Høgnosa

Romsdalseggen - Vikabotn

Romsdalseggen – Vikabotn

Romsdalseggen - en luftig søndagstur

Romsdalseggen – en luftig søndagstur

Romsdalseggen - Utsikt over Rauma fra Nesaksla

Romsdalseggen – Utsikt over Rauma fra Nesaksla

Så vi gikk hele veien tilbake mot vår campingplass. På veien fant vi en kaffekjelebu innredet med senger, kaffe og en hyttebok.
Denne lille bu var innbydende for en liten pause. Og i boke hadde noen skrevet om ‘den gang’ de gjetet sauene som gikk rundt på fjellet for bjørn streifet i området.
Det var omtrent ved denne bua rottweiler’n omtrent sluttet virke. Men etter en tur på så langt over 12 timer for en enda ikke så fjellvandt hund. Og nye skills hadde hun lært seg også; som hvordan gå over steinras med store steiner.
Vi nærmet oss ikke campingplassen vår igjen før etter midtnatt. Noe som vi ikke var bekymret for i det heletatt. Skyene sprakk mer og mer opp etter hvert som ettermiddagen og kvelden kom. Og hele turen avsluttet med solnedgang som fikk fjellene å brenne *^____^*

Rottweileren har sluttet virke - ved Kaffekjelebua

Rottweileren har sluttet virke – ved Kaffekjelebua

Romsdalseggen - Solnedgang over Stohestvatnet ved midnatt :)

Romsdalseggen – Solnedgang over Stohestvatnet ved midnatt 🙂

Romsdalseggen - Solnedgang etter midnatt får fjela til å brenne :D

Romsdalseggen – Solnedgang etter midnatt får fjela til å brenne 😀

Denne turen lærte jeg meg mye av. Litt stresset så hadde jeg planlagt klær godt, men glemte tenke ut god turmat å ha med for selveste gåturen. Og godt turmat er viktig. Eller er det slik at all mat en god når den er turmat?

Neste gang muligheten byr seg så blir det over den bratte eggen!

Alle bilder er tatt med min Nokia Lumia 920

En tanke om “Romsdalseggen – familieruten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s